woensdag 21 oktober 2009

Restaurant Da Vinci Maasbracht 19-10-2009


Op zaterdagavond togen wij met een aantal relaties naar het met 2 michelin sterren bekroonde restaurant Da Vinci in Maasbracht. Margo Reuten zwaait de scepter in de keuken en Petro Kools is gastheer.
We werden ontvangen met een lekker glas Lingot Martin Rosé van het wijnhuis van Heeren van Heusden. Na het bestuderen van de watertandende kaart besloten we voor het 5 gangen meesterlijk menu te gaan. Alhoewel, met 1 vegetarier in het gezelschap en 1 non-fishie eter werd er toch nog wat geschaafd, hier-en-daar. Allemaal geen probleem........

Aan tafel, onze amuse bestond uit een soepje met de smaak van Picalilly
.
Mooi geserveerd in een Illy kopje. Hierna ontvingen we een salade gemarineerde cocquile met in panko gefrituurde grote garnalen. Gevolgd door geballen zeebaars met een warme oester. (Man, dat was lekker).

Het wildseizoen gaat ook hier niet ongemerkt voorbij. De koningin van het wild stond op het menu, inderdaad patrijs met zuurkool,
aardappelpuree, cantharellen en jus. Daarna een klein stukje reerugfilet.

De toet was een moderne variant op tiramisu, tenminste zo werd het gebracht. Ik vond geen link met mijn favoriete italiaanse dessert. Die verwijzing had voor mij niet gehoeven maar het was toch een smakelijk gerecht. De koffie werd vergezeld van een creme-brulee met kletskop, enkele bon-bons en nougat. Ruim na
twaalven verlieten wij voldaan het mooie pand aan de maas.

Een top avond met top gerechten. De zwarte brigade is lekker informeel, deskundig en correct.

Oh ja !!. Wat een indrukwekkende wijnkaart. Inclusief nederlandse en belgische wijnen. Toch maar gekozen voor het wijnarrangement. Altijd goed, ook nu weer.

Het boek dat Margo binnenkort uitbrengt heb ik alvast gereserveerd

Geen opmerkingen: